Psycholog
Wszystko, co musisz wiedzieć zanim wyruszysz w podróż.
- Alexander
Psycholog
Czy ktoś z was może korzystał z pomocy pschologa? jeżeli tak to w jakich przypadkach? ja szukam kogoś komu mogłbym się zwierzyć. Znalazłem ofertę poradni jaką jest http://poradniasalomon.com.pl i chyba umówie się na wizytę. Jak przebiega takie spotkanie? to jak w filmach? pokój psycholog i kozetka?
Re: Psycholog
Post autor: Kawowy »
Pod koniec ubiegłego roku korzystałem z pomocy psychologa będąc totalnie załamanym po niepowodzeniach na płaszczyźnie zawodowej. Upadek biznesu wydawał mi się końcem wszystkiego, teraz sytuację traktuję jako pewne wyzwanie i otwarcie się na zmiany. Poszedłem za namową narzeczonej do poradni Harmonia (LUXMED). Pierwszy raz bez przekonania i z dużą dozą obaw. Konsultacja przebiegła jednak całkowicie inaczej niż to sobie wyobrażałem. Nie zostałem potraktowany jak chory tylko jak człowiek, który ma po prostu problem i potrzebuje wsparcia- jak wielu z nas. Miałem również wykonywany przez psychologa test w kierunku ewentualnych zaburzeń osobowości dzięki któremu specjalista dopasował rodzaj terapii bardzo trafnie- na tyle, że chętnie już odbywałem kolejne spotkania. Nauczyłem się wyrażać emocje, zmieniłem nieco priorytety i faktycznie to działa:)