Smaki Roztocza - cebularz, gołąbki z kaszą, piróg

Ruszamy w podróż po naszym pięknym kraju! Góry, morze, jeziora - polecamy najlepsze destynacje.
Wojażer

Smaki Roztocza - cebularz, gołąbki z kaszą, piróg

Post autor: Wojażer »

Witam szanownych podróżników!
W zeszłym roku po raz pierwszy odwiedziłem Roztocze, jednocześnie tworząc wideo z podróży, które wrzuciłem do sieci na swój kanał (zachęcam gorąco do "prenumeraty", jeżeli moje amatorskie "przewodniki" są dla was przydatne !). Podczas zgłębiania wątków kuchni regionalnej miałem okazje spróbować piroga. Bliskie z nim spotkanie opisałem w załączonym filmie. Jak dowiedziałem się od Pani, która rzeczone danie przygotowywała, to na przestrzeni czasu zmienił on zupełnie formę i obecnie nie występuje w cieście :shock: Opinie na ten temat są podzielone jak później się okazało i podobno on NIGDY nie występował w wersji z ciastem. Więc jak to w końcu z nim jest?
Pozdrawiam
https://www.youtube.com/watch?v=jIzbMoFKfhA

tv max pl
Kazek

Re: Smaki Roztocza - cebularz, gołąbki z kaszą, piróg

Post autor: Kazek »

Przygotowanie do pieczenia świątecznych wypieków zaczyna się od stworzenia listy przepisów, które chcemy wypróbować. Należy dokładnie przeanalizować każdy przepis, aby upewnić się, że rozumiemy wszystkie kroki i mamy potrzebne składniki. Ważne jest również, aby sprawdzić, czy nasze wyposażenie kuchenne jest wystarczające do wykonania danego przepisu. Wiele przydatnych wskazówek dotyczących przygotowania do pieczenia można znaleźć na https://www.mojabochnia.pl/?p=200722 co pomoże uniknąć nieoczekiwanych niespodzianek w trakcie pracy.
ODPOWIEDZ